Jakie jeszcze zmiany można zauważyć na naszych talerzach?
Przez trzy dni w Sandomierzu odbywa się II Festiwal Czekolady i Słodyczy.
Badania przeprowadzone na szeroka skale na uniwersytecie w Oxfordzie obrazują wpływ wegetarianizmu na serce i mózg.
W 17. edycja konkursu "Nasze sandomierskie - kulinaria regionalne". Wygrały kluseczki z kurkami przygotowane przez panie ze Stowarzyszenia "Gorzyczany z Sercem dla Ludzi".
Na śniadanie naleśniki, dla gości obiad z deserem - ugotuje prawie wszystko, a zje nawet… robale.
O słodkich przetworach pisałam ostatnio, teraz czas na wytrawne. Co można zrobić z warzyw, aby jesienią i zimą wzbogacały nasz jadłospis?
Mnóstwo atrakcji czeka na tych, którzy przybywają na elbląską starówkę w ten weekend, aby uczestniczyć w Święcie Chleba.
Wekowanie, konfitury i kiszonki znowu są modne. Jak zrobić domowe przysmaki, aby przetrwały zimę?
Moda na niejedzenie mięsa powoduje, że nawet tacy producenci wędlin i nabiałów, jak Sokołów lub Łowicz wprowadzają do oferty również produkty w wersji roślinnej - czytamy w środowej "Rzeczpospolitej". Dziennik dodaje, że to dopiero początek tego trendu.
Przerażające są dane na temat marnowania żywności w społeczeństwie. Tym bardziej że z drugiej strony dochodzą do nas informacje o gigantycznej skali głodu dotykającego co siódmą osobę na świecie.