Nie tylko dla aktywnych.
Co dobrego i zdrowego warto zjeść na śniadanie?
Przepis na domową kostkę rosołową w granulkach.
O Śląsku, godaniu po śląsku i nie tylko… - przedświąteczna rozmowa Piotra Drzyzgi z Martą Bojdoł.
Boże Narodzenie to świąteczne aromaty pomarańczy i pierników, bogactwo tradycyjnych oraz dobrze znanych smaków. Podarujmy swoim pociechom cenny prezent na przyszłość: prawidłowe nawyki żywieniowe, które pozwolą zadbać o ich zdrowie.
Krupnioki śląskie zostały wpisane na unijną listę produktów chronionych. Jak poinformowała we wtorek Komisja Europejska, ten tradycyjny produkt został zarejestrowany w systemie Chronionych Oznaczeń Geograficznych, co zapewni lepszą ochronę przed podróbkami.
Potraw z 16 europejskich regionów będzie można spróbować podczas 6. festiwalu "Europa na widelcu", który w dniach 4-8 czerwca odbędzie się we Wrocławiu. W tym roku zaplanowano też święto szparaga i truskawki oraz prezentacje europejskich piw.
Proste do przyrządzenia, ale bardzo smaczne pieczone pierożki z nadzieniem.
Jak przyrządzić domowego hamburgera z wspaniałymi dodatkami, chrupiącym boczkiem i rumianą cebulą?
Gdzie otworzono pierwszy, wegetariański sklep mięsny?