Makaron z cukinii z sosem śmietanowym

Magdalena Jarzynka Jendrzejewska

publikacja 20.09.2017 08:20

Kolejny przepis z cyklu "Z łyżką po Polsce".

Cukinie Cukinie
Jeremy Keith / CC 2.0

Składniki:

Wykonanie:

Cukinię dokładnie umyj i osusz. Odetnij końce i specjalną obieraczką lub temperówką do warzyw przygotuj makaron z cukinii.

Kurczaka umyj, osusz, pokrój w cienkie paseczki, dopraw solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzej oliwę i masło. Dodaj drobno posiekaną cebulkę i czosnek, szczyptę soli, smaż ok. 1-2 minuty.

Dodaj kawałki kurczaka i smaż kolejne 2 minuty.

Wlej śmietankę i zagotuj, dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą. Dorzuć natkę pietruszki oraz makaron z cukinii, wymieszaj, duś jeszcze 1 minutę i nakładaj na talerze.