publikacja 18.04.2019 00:00
Dlaczego chrzan to sprzymierzeniec w walce ze świątecznym przejedzeniem? Co sprawia, że biała kiełbasa smakuje wyjątkowo? Jak połączyć wielkanocne „niebo w gębie” z niebem w sercu?
zdjęcia Maciej Rajfur /Foto Gość
Siostra Aniela Garecka z Bagna to pierwsza zakonnica, która prowadziła w telewizji program kulinarny. Pisze też popularne książki kucharskie.
Siostra Aniela Garecka SDS gotuje od ponad 50 lat. Większość tego czasu przepracowała w seminarium salwatorianów w Bagnie. Zakonnicy wyliczyli, że wykarmiła tam ponad 400 kandydatów do kapłaństwa. Jej wieloletnie doświadczenie podpowiada, że do świąt od strony kulinarnej trzeba się przygotować.
Dostępne jest 3% treści. Chcesz więcej?
Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.