publikacja 18.04.2019 00:00
Dlaczego chrzan to sprzymierzeniec w walce ze świątecznym przejedzeniem? Co sprawia, że biała kiełbasa smakuje wyjątkowo? Jak połączyć wielkanocne „niebo w gębie” z niebem w sercu?
zdjęcia Maciej Rajfur /Foto Gość
Siostra Aniela Garecka z Bagna to pierwsza zakonnica, która prowadziła w telewizji program kulinarny. Pisze też popularne książki kucharskie.
Siostra Aniela Garecka SDS gotuje od ponad 50 lat. Większość tego czasu przepracowała w seminarium salwatorianów w Bagnie. Zakonnicy wyliczyli, że wykarmiła tam ponad 400 kandydatów do kapłaństwa. Jej wieloletnie doświadczenie podpowiada, że do świąt od strony kulinarnej trzeba się przygotować.
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.