Kiszone warzywa

Popularne u nas kiszenie ogórków czy kapusty dalej jest na czasie. Dobrze sprawdza się w czasie jesiennych i zimowych zawieruch, kiedy nasz organizm domaga się witaminy C. 

Okazuje się jednak, że prawdziwym zaskoczeniem smakowym są kiszonki wielowarzywne. Przechowywane w dużym naczyniu kamionkowym lub w słoikach są nie tylko naturalnym i smacznym dodatkiem do dań obiadowych, ale też przekąską, którą można bezkarnie chrupać o każdej porze dnia. Zresztą nie tylko warzywa zaskakują smakiem i możliwościami zestawiania ich w daniach. Ostatnio próbowałam kiszonych cytryn w ostrym sosie chili, kiszonych jabłek, a nawet awokado. Cytryny i awokado to bardzo popularne kiszonki w południowych Indiach. Przygodę z nimi warto jednak zacząć od naszych rodzimych warzyw.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Rozpocznij korzystanie