Kruche ciasteczka serowe

Chrupiące wytrawne ciasteczka to dobry zamiennik niezdrowych czipsów, które są dość popularną przekąską podczas spotkań towarzyskich.

Chociaż ich przygotowanie wymaga odrobiny czasu, są na pewno bardziej efektowne. Mają delikatnie serowy smak, a inne aromatyczne dodatki można dodawać do kolejnych porcji ciasta. Podaję przepis z dodatkiem ziół prowansalskich, w których miejsce można użyć drobno pokrojonych suszonych pomidorów lub oliwek, czosnku, przetartego na tarce lub przeciśniętego przez praskę, albo różnego rodzaju ziół (papryka ostra lub wędzona, czosnek niedźwiedzi, rozmaryn, kminek, kolendra, czarnuszka). Dzięki zróżnicowanym dodatkom każda porcja ciasteczek będzie inna w smaku (a może też być w innym kształcie).

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Rozpocznij korzystanie