Kiszona marchewka z przyprawami korzennymi

Marchew to jedno z najbardziej popularnych u nas warzyw. Duszona, dodawana do zup czy pieczona ma lekko słodkawy smak. Łatwo go zmienić, kisząc to wartościowe warzywo.

Zawiera beta-karoten, mnóstwo witamin, przeciwutleniaczy i cennych minerałów. Zachowuje wszystkie właściwości, a dzięki procesowi kiszenia dostarcza organizmowi dodatkowo cennych bakterii wspomagających odporność. Jak podaje news-medical.net, wśród krajów zwyczajowo posiadających w swojej kuchni kiszone produkty występuje mniejsza śmiertelność na COVID-19. Ostatnio odkryciem stało się azjatyckie kimchi, ale z naszych krajowych warzyw też można wykreować ciekawe smaki. Jednym z nich jest kiszona marchewka w przyprawach korzennych.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Rozpocznij korzystanie