Jeśli chodzi o przygotowywanie zdrowych potraw, zawsze szukamy nowych sposobów na poprawę naszego zdrowia, zdrowia jelit i zniwelowanie stanów zapalnych. Dr Kanchan Koya ma na to idealny i bardzo prosty sposób - opracowała mieszankę przypraw, którą każdy może przygotować samodzielnie.
Fasola wrzawska, produkt opatrzony unijnym certyfikatem, jest już dostępna w całym kraju.
Pączki są u nas tradycyjnie jadanym, choć bardzo kalorycznym przysmakiem, szczególnie popularnym w karnawale.
W Sławoborzu i Powalicach nic się nie marnuje. Mieszkańcy otworzyli kuchnię, w której wykorzystują... resztki z własnych spiżarni.
Ilość: ok. 12–16 sztuk. Czas przygotowania: 1 godzina.
Chrupiące, aromatyczne warzywa, jędrne mięso w kawałkach, sos dopełniający wszystko… Czyli jak zrobić danie jednogarnkowe z egzotyczną nutką?
W mediach często słyszymy o niebezpiecznych wirusach, tymczasem zagrożenie możemy serwować sobie na talerzu każdego dnia. Cukrzyca jest jedną z najbardziej niebezpiecznych niezakaźnych epidemii naszych czasów.
Ma wiele właściwości prozdrowotnych. Imbir warto stosować w kuchni nie tylko zimą.
To jeden z najpopularniejszych przysmaków w Hiszpanii, jedzony najchętniej z rana na śniadanie jako słodka przekąska do kawy.
Mleko jest ważnym składnikiem naszej diety niezależnie od wieku.