Śledzie z rodzynkami i jabłkiem

Są na naszych stołach bardzo lubianą przekąską lub dodatkiem do dań głównych.

Ich smak prowokuje do przyrządzania na różne sposoby, od bardziej wytrawnych, z dodatkiem musztardy, po łagodniejsze, w sosie koperkowym. Te najbardziej wykwintne w smaku stają się daniem podawanym przy okazji uroczystości rodzinnych czy świątecznych. Niewątpliwie ich zaletą jest dostępność, w postaci świeżej bądź marynowanej w słonej zalewie lub w occie ryby. W tym przepisie słony smak łagodzi nieco posłodzona śmietana, a jabłka i rodzynki świetnie komponują się ze świeżo zmielonym pieprzem.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Rozpocznij korzystanie