Słoneczne lato, odpoczynek, urlopy i wyjazdy sprzyjają drobnym przyjemnościom, które możemy serwować naszym bliskim podczas biesiad pod chmurką.
Ciemny, gorący i aromatyczny napój, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie poranka. Czego można spróbować zamiast kawy i czy jest to smaczna alternatywa?
Ten przysmak z mielonego mięsa możemy przygotować na spotkanie przy grillu.
Orkisz, płaskurka, samopsza to stare odmiany zbóż, które wracają do jadłospisu. Czym różnią się od tradycyjnie stosowanej pszenicy?
Wystarczy znajomość kilku popularnych ziół, by zrobić sobie doskonałą domową herbatę.
Są soczyste, słodko-kwaśne i lubiane niemal na całym świecie. Jak je uprawiać oraz wykorzystywać kulinarnie dla zdrowia i urody?
Kojarzy się głównie z napojem popijanym z większym lub mniejszym smakiem do obiadu.
Teraz, kiedy więcej czasu spędzamy przed komputerem czy z książką, a do tego sami gotujemy, mamy możliwość poznawania nowych smaków. W sieci znaleźć można wiele inspirujących przepisów, stąd pomysł na mój subiektywny przegląd blogów kulinarnych.
Zbieraj chwasty i przygotuj z nich pyszne potrawy!
W ramach akcji #SłodkiDarModlitwy żeńskie zgromadzenia archidiecezji gdańskiej upiekły 200 blach najróżniejszych wypieków. 14 maja podarunek trafił do pomorskich medyków. Swoimi przepisami siostry chcą też podzielić się z innymi za pośrednictwem portalu gdansk.gosc.pl.