Czy jest możliwe ugotowanie domowego bulionu z kostki lub pasty przygotowanej samodzielnie? Bez ulepszaczy smaku i zapachu, wzmacniaczy, tłuszczu palmowego, barwników i regulatorów kwasowości?
Kiedyś na wsiach nazywana była majową zupą.
Czyli jak przygotować patriotyczne potrawy. Proponujemy trzy proste biało-czerwone przepisy kulinarne, które można wykorzystać w swoim świątecznym menu.
W tym czasie warto od czasu do czasu wrócić do praktyki poszczenia o chlebie i wodzie. Podajemy sprawdzone przepisy na pyszne pieczywo, które można z łatwością upiec we własnej kuchni.
Podkarpaccy terytorialsi objęli opieką seniorów, dostarczając im zakupy, leki oraz ciepłe posiłki.
W okresie kwarantanny i licznych obostrzeń dotyczących wychodzenia z domu, zdarza nam się przeholować z ilością zakupionej żywności. Co zrobić z nadwyżką jedzenia, żeby się po prostu nie zmarnowało?
W środę 8 kwietnia nauczyciele z Powiatowego Zespołu Szkół nr 2 im. Hipolita Roszczynialskiego w Rumii przekazali własnoręcznie przygotowane ciasta na śniadanie wielkanocne, organizowane przez Caritas Archidiecezji Gdańskiej.
Jak przechowywać i zagospodarować żywność, aby jak najdłużej zachowała świeżość i nie wylądowała w koszu na śmieci?
Za oknem coraz cieplej. Ach, zjadłoby się lody na wiosennym spacerze. Podpowiadamy, jak zrobić je samodzielnie w domu, a przy okazji przypominamy historię tego mrożonego przysmaku.
Zbudź o poranku rodzinę zapachem najlepszych amerykańskich placków. Podajemy przepis na pankejki, które na pewno zasmakują dzieciom i dorosłym.