Zamiast biegać każdego dnia w masce do piekarni, spróbuj samodzielnie upiec świeże pieczywo. Mamy przepisy na chleb, który zawsze się udaje.
Z piekarzem Tadeuszem Bączkowiczem, rozmawia Jola Kubik
Czy codzienne pożywienie może wzmacniać odporność? Z tym pytaniem zmagamy się aktualnie wszyscy. Lubelski dietetyk kliniczny Ewa Czarnacka podpowiada co jeść, by zachować zdrowie.
Czyli o tym, co jadała królowa Bona i jakie kulinarno-wielkopostne zgorszenie wywołał król Stefan Batory.
W związku ze stanem zagrożenia epidemicznego sposób działania zmieniło także krakowskie Dzieło Pomocy św. Ojca Pio, pomagające osobom bezdomnym.
Pojawia się coraz częściej w sklepach i restauracjach. Czy jest odżywcza i jak ją przygotować?
Trwamy w oczekiwaniu na wiosnę i wszelkie nowalijki, które już zaczynają kiełkować w ziemi.
Kiedy jest nieco więcej czasu z rana, warto zjeść porządne śniadanie. To dobra baza na cały dzień.
Zwycięzcą tegorocznego konkursu "Ciastko św. Kazimierza" została Jolanta Tabor, która przygotowała dwukolorowy sernik.
O aktualności fitoterapii opowiedział o. Tomasz Tęgowski OFM Conv, który w Elblągu prowadzi Centrum Medycyny Klasztornej "Medicina Monasterialis".