Domowe nachosy - karnawałowe przekąski
istockphoto

Domowe nachosy - karnawałowe przekąski

Brak komentarzy: 0

Anna Leszczyńska-Rożek

GN 2/2019

publikacja 10.01.2019 00:00

Warto poświęcić czas na ich przygotowanie, bo smakiem wygrywają z gotowymi produktami.

Nachosy to chrupiąca przekąska meksykańska, u nas nieco mniej popularna niż sklepowe chipsy. Świetnie sprawdzi się nie tylko podczas spotkania z przyjaciółmi, ale też jako zdrowsza alternatywa do chrupania podczas wspólnego wieczoru filmowego. Ich smak zależy od tego, jakich przypraw użyjemy. Te pieczone w piekarniku są na pewno zdrowsze niż smażone na głębokim tłuszczu. Nachosy można podawać z różnego rodzaju dipami, pastami i sosami. Ciekawą opcją jest też wersja zapiekana na blaszce. Wystarczy posypać gotowe nachosy startym serem, przyprawami czy ziołami i zapiekać kilka minut w piekarniku.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..