Fasolowe brownie
istockphoto

Fasolowe brownie

Anna Leszczyńska-Rożek

GN 39/2021

publikacja 30.09.2021 00:00

Czekoladowe, wilgotne ciasto z polewą smakuje szczególnie dobrze jesienią. Najczęściej przygotowuje się je z mąki i gorzkiego kakao dobrej jakości z dodatkiem cukru, jajek i masła. Jednak w ramach eksperymentów kulinarnych spróbowałam ostatnio upiec smaczny zamiennik zainspirowany kuchnią wegańską.

Smak i konsystencja zaskoczyły całą rodzinę, bo głównym składnikiem ciasta zamiast mąki była… czerwona fasolka konserwowa z puszki. Ciasto okazało się hitem, który zamierzam doskonalić i wypróbować także z fasolką gotowaną. Jest ciekawym rozwiązaniem dla osób ograniczających w codziennym menu ilość mąki pszennej. W tym przepisie nie ma jej na liście składników. Do tego ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..