Niebiańskie  ucztowanie
DOROTA CZOCH

Niebiańskie ucztowanie

Anna Leszczyńska-Rożek

GN 48/2021

publikacja 02.12.2021 00:00

Czy można połączyć Pismo Święte z gotowaniem? Nowa książka „Biblia od kuchni” o. Adama Szustaka i Karola Okrasy pokazuje, że ma to głęboki sens.

Widząc tytuł, można spodziewać się kolejnej książki ze zbiorem przepisów inspirowanych kuchnią biblijnych krain. Egzotycznych smaków oraz skomplikowanych receptur, które trudno odtworzyć ze względu na wyszukane składniki. Tymczasem w „Biblii od kuchni” znaleźć można proste do wykonania potrawy w niecodziennych odsłonach okraszonych biblijnymi historiami. Dzięki nim powszechnie używane składniki nabierają innego sensu, a gotowanie staje się kontemplacją Pisma Świętego.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
Pierwsza strona Poprzednia strona strona 1 z 2 Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..