Deser ryżowy
Deser ryżowy
Ewa Winiarska-Drzyzga

Przepis na deser ryżowy

Brak komentarzy: 0

Ewa Winiarska-Drzyzga

publikacja 08.01.2018 09:40

Prosty, dobry i zdrowy :)

Deser ryżowy:

  • 200 gram brązowego ryżu naturalnego
  • 2 jajka
  • 5 jabłek
  • rodzynki
  • cukier waniliowy lub wanilia

Ryż ugotować, aby się rozkleił (rozgotować) i ostudzić.

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym (wanilią), dodać rodzynki i zimny ryż. Dokładnie wymieszać.

Ubić pianę z białek i dodać do ryżu.

Na końcu dodać starte na dużych oczkach jabłka i delikatnie wymieszać.

Przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do rozgrzanego piekarnika na ok. 30 min.

Można potem dosłodzić do smaku miodem, bananem itp.

Dobre na ciepło, doskonałe na zimno.

Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona

Reklama

Reklama