Miks w słoiku

Ostatnio na portalach społecznościowych i Instagramie zagościła moda na drugie śniadanie i zdrowy lunch w słoikach.

Nie chodzi tutaj oczywiście o wekowanie czy specjalne zaprawianie posiłku do pracy czy szkoły. Słoik pełni funkcję wygodnego pojemnika wielokrotnego użytku i właściwie można by go zastąpić metalowym lub plastikowym pudełkiem. Idea tego typu przekąsek jest taka, że można ją przygotować dzień wcześniej wieczorem, przez noc przechować w lodówce i rano zabrać ze sobą do pracy. Najczęściej składa się ze świeżych warzyw, różnego rodzaju sałat, kiełków i innej zieleniny, serów (np. typu feta), pokrojonych drobno wędlin lub mięsa (które czasem zostaje z obiadu), kaszy, makaronu oraz sosu nadającego całości smak. Miks jest tak przygotowany, że wystarczy zawartość słoika przełożyć do miski lub na talerz, wymieszać i można zajadać.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Rozpocznij korzystanie