Karp w galarecie

Karp to ryba kojarzona w Polsce głównie ze świąteczną kuchnią. Najczęściej podawany jest podczas kolacji wigilijnej w postaci smażonych w bułce tartej kawałków (dzwonki).

W niektórych rejonach Polski jest też składnikiem zupy rybnej – gęstej, z kawałkami różnego rodzaju ryb lub smacznego, klarownego rosołu przygotowywanego z tego, co zostaje po oprawieniu ryb do smażenia. To bardzo smaczne i pożywne danie. Z wykorzystaniem tych samych części ryb (głowy, ogony i płetwy) można też przygotować karpia w galarecie. Jest to ciekawe danie, będące przekąską podczas rodzinnych spotkań świątecznych.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Rozpocznij korzystanie