Sałatka z łodyg selera

Zielona, słodko-wytrawna sałatka to połączenie wyraźnego, lekko gorzkiego smaku łodyg selera i liści rukoli ze słodkimi owocami: jabłkiem, gruszką i winogronami.

Sałatka ma orzeźwiający smak, a dzięki dodatkowi orzechów włoskich przyjemnie chrupie. Seler naciowy przeciwdziała stanom zapalnym i wspomaga trawienie. Warto go włączyć do diety przy odchudzaniu i problemach żołądkowych. Pomaga też obniżyć cholesterol i nadciśnienie. Jest też świetnym dodatkiem do koktajli warzywno-owocowych z dodatkiem jabłek, bananów czy kiwi. Młode łodygi można chrupać na surowo, maczając je w różnych dipach. W towarzystwie marchewki pokrojonej w słupki stanowi świetną przekąskę przy wspólnym oglądaniu filmów.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Rozpocznij korzystanie