Sałatka z truskawkami i grillowanym kurczakiem

Choć truskawki kojarzą się raczej ze słodkimi i orzeźwiającymi przysmakami, można je dodawać także do potraw wytrawnych.

Dobrze komponują się ze świeżymi poszatkowanymi ziołami (bazylią, estragonem, rozmarynem, tymiankiem, kolendrą, miętą), kwaśno-słodkimi sosami i ostrymi przyprawami. Miłośników tych sezonowych owoców zachęcam do eksperymentowania i dodawania ich do lekkich potraw towarzyszących biesiadom grillowym. Osoby dbające o sylwetkę mogą dorzucać truskawki nie tylko do koktajli, smoothie czy deserów, ale i do sałatek. Przy takiej okazji warto zwrócić uwagę na odmianę (bardziej kwaśną lub słodką). W zależności od tego, jaki smak wybierzemy, kontrast w wytrawnej sałatce z przyprawami i grillowanym mięsem będzie mniej lub bardziej intensywny.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Rozpocznij korzystanie