Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie spotkania.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Margherita zajęła pierwsze miejsce w rankingu najczęściej wybieranych przez Polaków rodzajów pizzy w 2024 roku, minimalnie wyprzedzając capricciosę - wynika z danych aplikacji PanParagon. Obie uzyskały po niemal 30 proc. udziałów w zamówieniach, wyprzedzając trzecią na podium pizzę salami.
Stawy, łąki, las, restauracja z doskonałymi daniami rybnymi i spokój od miejskiego zgiełku. To wszystko oferuje Przystanek Stawy, czyli gospodarstwo rybackie w Grębowie.
Kraków został wybrany na Europejską Stolicę Kultury Gastronomicznej 2019. Tytuł przyznała po raz pierwszy Europejska Akademia Gastronomiczna.
Szefowie pierwszej polskiej restauracji we współczesnych Chinach po czterech miesiącach działalności lokalu wiedzą już, które dania polskiej kuchni najbardziej smakują Chińczykom. Największą popularnością cieszą się polskie pierogi, żurek, desery i alkohole.
Uczniowie w USA nadal będą jedli pizzę w szkołach - administracji prezydenta Obamy nie udała się próba wyeliminowanie tego dania ze stołówkowego menu. Dietetycy alarmują, że najmłodsi Amerykanie jedzą zbyt kaloryczne posiłki, co prowadzi do nadwagi i otyłości.