Curry z kalafiora i ziemniaków

Czy z tak pospolitych warzyw jak kalafior i ziemniaki można przyrządzić danie wykwintne, egzotyczne w smaku, zapachu i wyglądzie?

Ostatnio, podróżując po Indiach, przekonałam się, że tak. Aloo gobi to potrawa podawana z dodatkiem ryżu, placków, a czasem – w wypadku większych posiłków – jako sycąca przystawka do pieczonego w glinianych piecach (tandoor) mięsa. Można dodać marchewkę, a zamiast ziemniaków użyć batatów (w oryginalnej wersji są ziemniaki i kalafior). Danie jest zaskakujące w smaku, a dodatek sporej ilości przypraw sprawia, że przyjemnie rozgrzewa. Wszystkie składniki potrzebne do jego przyrządzenia są dostępne w naszych sklepach. Warto odkryć kalafior w nowej kompozycji smakowej, tym bardziej że aloo gobi jest łatwe w przygotowaniu i nie zabiera wiele czasu.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Rozpocznij korzystanie