Romowie, Łemkowie, Górale Czadeccy i Poleszukowie – to tylko kilka grup, które spotkały się 11 grudnia na Wigilii Narodów w auli Zamiejscowego Wydziału Kultury Fizycznej.
Krótki film ukazujący atrakcje turystyczne i kuchnię Suwalszczyzny.
Lasowiacka kuchnia zawitała do Zamku w Baranowie Sandomierskim.
Jest daniem kojarzonym głównie z tradycyjną kuchnią węgierską.
Były potrawy kuchni regionalnej, ludowa muzyka i świetna zabawa.
W Legnicy powstała pierwsza "hildegardowa" książka kulinarna o polskiej kuchni.
Ma wiele właściwości prozdrowotnych. Imbir warto stosować w kuchni nie tylko zimą.
Klerycy tarnowskiego seminarium pracowicie przeżywają wakacje, m.in. w seminaryjnej kuchni i spiżarni.
Przyprawy są nieodłącznym elementem kuchni na całym świecie. Do czego je wykorzystywać i jak przechowywać?
W Smolajnach odbyły się imieniny bp. Ignacego Krasickiego, podczas których królowała XVIII-wieczna kuchnia polska.