Sezon na jesienne warzywa trwa. Wśród nich chyba jednym z najbardziej popularnych w naszej kuchni jest burak.
Jest rośliną nie tylko dekoracyjną. Dzięki zawartości wielu cennych dla naszego zdrowia składników lawendę można wykorzystać w kuchni i kosmetyce.
Franciszkańska fundacja "Antoni", prowadząca na Karłowicach we Wrocławiu kuchnię charytatywną, zachęca do podjęcia jałmużny wielkopostnej na rzecz ubogich.
Dobrze nam znana złocistopomarańczowa kurka to pieprznik jadalny. Jeden z najbardziej popularnych i często wykorzystywanych grzybów w naszej kuchni.
Zupy, sałatki, a nade wszystko dorsz przygotowany rękoma seniorów z Polski i Niemiec. Kuchnia na "trójstyku" może niedługo zrobić ponadnarodową karierę.
Na widok głodnego człowieka mężczyzna ma ochotę wywołać wojnę. Kobieta zagląda do kuchni, aby sprawdzić, czy nie zostało jej coś z obiadu.
Aromatyczne zioła to nie tylko zdrowie i wzbogacenie kuchni o nowe smaki. Są też mało wymagającą ozdobą. Jak je uprawiać, od czego zacząć?
Czy można połączyć Pismo Święte z gotowaniem? Nowa książka „Biblia od kuchni” o. Adama Szustaka i Karola Okrasy pokazuje, że ma to głęboki sens.
W wielu ciechanowskich domach i mieszkaniach w sobotę 19 marca zagościły ukraińskie dania. To efekt Dnia Ukraińskiej Kuchni w Ciechanowie zorganizowanego w Hali Targowej "Bloki".
Chodzi nam o jakość kuchni i łączące ludzi emocje. Wspólne jedzenie to czynność niezwykle istotna, której w żaden sposób nie wolno zaniedbać.