W pamięci wielu osób kruche ciastka domowej roboty przywołują dobre wspomnienia. To smak ciepłej, rodzinnej atmosfery. I tak smakują słodkie wyroby, które pieką własnoręcznie siostry benedyktynki.
Lublin wraz z miejskimi restauracjami uruchamiają niecodzienną akcję.
Dzięki farmom dyniowym prowadzonym m.in. w Małopolsce można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o tym pożytecznym i smacznym warzywie, zbieranym z pól we wrześniu i październiku.
Kiszona kapusta to obowiązkowy element kuchni polskiej, zwłaszcza zimą. A jak wygląda jej przygotowanie i jakie czynności były z tym związane, będzie można zobaczyć w najbliższą niedzielę w lubelskim skansenie.
Podczas spacerów złota polska jesień poza kolorami obdarowuje nas cennymi owocami. Rosną dziko lub w ogrodach, warto je wykorzystać do smacznych prozdrowotnych przetworów. Jakie to owoce?
Gościem festiwalu będzie Karol Okrasa. Radomski skansen zaprasza od 12.00 do 19.00.
Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych. W Polsce przyjęła się dobrze, jest chętnie uprawiana w ogrodach.
Żeby poznać prawdziwy smak, zapach, muzykę, trzeba poznać... ludzi.
Mistrz patelni Jakub Kuroń wraz z bratem Kacprem przygotowali danie z kapusty okraszone sosem ze sfermentowanej soi.
Wybierz przepis na danie charakterystyczne dla Twojego regionu, przygotuj potrawę i zrób jej zdjęcie, a potem wyślij przepis do nas.