Miał być dystans i poczucie humoru, a jednak niesmak pozostaje. Ile by razy nie napisali, że "naszym celem nigdy nie było wyśmiewanie jakiejkolwiek z grup".
W kraju tym kuchnia jest zupełnie inna niż nam w Polsce znana. Jakże więc, przedstawiając ów zakątek globu, nie uwzględnić kwestii podstawowej tak jak jadło, które przyszło nam tu zakosztować.
To już po raz szósty niemal całe Tomice zmobilizowały się, żeby ugościć i nakarmić 1800 pątników. Gospodynie tomickie mówią zdecydowanie, że były przygotowane nawet na 2 tys. osób Bo stąd nikt głodny wyjść nie może!
Firma Amber Foods Polska otwiera na południu Chin w prowincji Guangdong w mieście Foshan pierwszą polską restaurację "Sarmatia" - poinformował PAP prezes spółi Bartosz Ziółek. W planach jest uruchomienie kolejnych takich lokali w Chinach.
W tym czasie warto od czasu do czasu wrócić do praktyki poszczenia o chlebie i wodzie. Podajemy sprawdzone przepisy na pyszne pieczywo, które można z łatwością upiec we własnej kuchni.
Po siedemnastu dniach głodówki nie mam ochoty ani na sadzone, ani na pierś w panierce.
Pasjonat kawy i współtwórca marki "u Kawiarza" opowiada dlaczego przestał pić zwykłą kawę z mlekiem i podaje własne przepisy.
"Śląskie od kuchni" - pod takim hasłem wydano właśnie książkowy przewodnik po produktach tradycyjnych z woj. śląskiego. Wśród 143 smakołyków są nie tylko znane rolady oraz rosół z nudlami (makaronem), ale i grochówka po częstochowsku czy flaki po cieszyńsku.
Z Andrijem i Anną miałam się spotkać na Krymie. Spotkaliśmy się na Ukrainie. Uznali, że tak będzie bezpieczniej i dla nich, i dla mnie.
- Gdyby wina słowackie były kobietą, przypominałyby Cameron Diaz - są takie lekkie i jasne, uważa francuski bloger i miłośnik wina Daniel Berger. Wejście Słowacji do ekskluzywnego świata wina to niespodziewany przełom.