Warto poświęcić czas na ich przygotowanie, bo smakiem wygrywają z gotowymi produktami.
Śląski kołocz, otrzymując certyfikat Chronionego Oznaczenia Geograficznego, został uznany przez Unię Europejską za produkt regionalny.
Ciasto ze śliwkami należy do moich ulubionych. Kiedy trzeba na szybko upiec coś dobrego, zawsze sięgam po ten przepis.
Czasem warto wracać do starych smaków przypominających dzieciństwo.
Młodzież z parafii w Zgłobicach by wspomóc rówieśników w krajach misyjnych zorganizowała pieczenie, zdobienie i rozprowadzanie pierniczkowych paczuszek.
Słoneczna pogoda w maju sprzyja spędzaniu czasu na świeżym powietrzu. To dobry moment na rozpoczęcie sezonu grillowego.
Tutaj czas się zatrzymał - dlatego tak blisko jest stąd do szczęśliwego dzieciństwa.
W tym czasie warto od czasu do czasu wrócić do praktyki poszczenia o chlebie i wodzie. Podajemy sprawdzone przepisy na pyszne pieczywo, które można z łatwością upiec we własnej kuchni.
Muzeum Historyczne Miasta Tarnobrzega zorganizowało piknik archeologiczny z pokazem wytopu żelaza w piecach dymarskich.