Nie tylko drogie prezenty sprawią radość naszym dzieciom. Podpowiadamy, jak świętować razem z nimi, żeby ten dzień był niezapomniany.
Czyli coś na słodko i na słono. Do kawy i na kolację. Smacznego!
Zbieraj chwasty i przygotuj z nich pyszne potrawy!
Czyli jak przygotować patriotyczne potrawy. Proponujemy trzy proste biało-czerwone przepisy kulinarne, które można wykorzystać w swoim świątecznym menu.
W okresie kwarantanny i licznych obostrzeń dotyczących wychodzenia z domu, zdarza nam się przeholować z ilością zakupionej żywności. Co zrobić z nadwyżką jedzenia, żeby się po prostu nie zmarnowało?
Za oknem coraz cieplej. Ach, zjadłoby się lody na wiosennym spacerze. Podpowiadamy, jak zrobić je samodzielnie w domu, a przy okazji przypominamy historię tego mrożonego przysmaku.
W domu ma kilka tysięcy gier planszowych. Swoją pasją zaraził żonę Agnieszkę, córki Maję i Martę, wszystkich swoich przyjaciół i znajomych.
Przerażające są dane na temat marnowania żywności w społeczeństwie. Tym bardziej że z drugiej strony dochodzą do nas informacje o gigantycznej skali głodu dotykającego co siódmą osobę na świecie.
Najlepsze do schrupania zaraz po upieczeniu, gdy lekko ostygną.
Dokładnie nie wiadomo. Jednak tradycja mówi, że pierwsze mrożone desery pochodzą z Chin, gdzie narodziły się blisko 5 tys. lat temu.