Ale jak zjeść pysznie i zdrowo?
Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych rozpoczęło kampanię promocyjną "Teraz Pstrąg". Dzięki niej polscy konsumenci dowiedzą się o korzyściach wynikających z włączenia pstrąga do codziennego menu.
- Gdyby z Ochodzitej iść za strumyczkiem na południe, można by kulę ziemską wodą opłynąć, ani razu nie stając na grunt stały i wrócić znów na szczyt Ochodzitej - twierdzi Tadeusz Rucki, gawędziarz i artysta z Koniakowa
Zmiksuj ją na zdrowie!
Gdzie otworzono pierwszy, wegetariański sklep mięsny?
Dziesięć małopolskich produktów regionalnych chronionych certyfikatem Unii Europejskiej będzie promowanych podczas kampanii "Zasmakuj w Małopolsce". Prezentację i degustację tych specjałów zaplanowano podczas 20 imprez plenerowych w całym województwie.
Ilość: niewielka miska pasty. Czas przygotowania: 15 minut.
Czyli o tym, co jadała królowa Bona i jakie kulinarno-wielkopostne zgorszenie wywołał król Stefan Batory.
Przepis na 6 porcji.
Jak szybko upiec klasyczny, irlandzki chlebek sodowy?