Prosta receptura i wiele możliwości formowania, przyrządzania i serwowania. Makaron pokochali nie tylko Włosi.
Pamiętam sobotnie popołudnia, kiedy jako mała dziewczynka pomagałam mojej ukochanej chrzestnej wyrabiać makaron na niedzielny obiad.
To lekka, soczysta i rześka w smaku sałatka.
Czasem warto wracać do starych smaków przypominających dzieciństwo.
Dokładnie nie wiadomo. Jednak tradycja mówi, że pierwsze mrożone desery pochodzą z Chin, gdzie narodziły się blisko 5 tys. lat temu.
Słoneczna pogoda w maju sprzyja spędzaniu czasu na świeżym powietrzu. To dobry moment na rozpoczęcie sezonu grillowego.
Pierwsze dni maja to czas majówek, spotkań rodzinnych, pierwszych Komunii Świętych oraz inauguracji sezonu grillowego. Dziś jednak nie o grillu, wszak to dopiero początek sezonu, ale o... patriotyzmie. Od kuchni. Dosłownie.
Można delektować się smakiem nie tylko owoców, kiełków i korzonków, ale także... kwiatów. Wiele z nich jest jadalnych.
Ilość: niewielka miska pasty. Czas przygotowania: 15 minut.
To stara sztuka przetwarzania warzyw, owoców i ziół. Ocet domowej roboty ma wiele zastosowań, nie tylko kulinarnych.