Tradycyjne baranki zrobione z masła i inne regionalne produkty znalazły się w święconkach przyniesionych przez małych górali z Witowa.
Świąteczno-kulinarny rysunek Pana Jujki :)
Już po raz 12. odbył się konkurs na babę i palmę wielkanocną w gminie Skarbimierz. Od kilku lat gospodarzem spotkania są Łukowice Brzeskie.
Wielkanocny przepis Mariety Mareckiej.
Najlepsza była rolada schabowa z żurawiną.
Niektóre tradycyjne, inne z nowoczesnymi potrawami.
Gospodynie z zespołu "Cyganianki" z Cygan wprowadziły nas w nastrój zbliżających się świąt wielkanocnych. Przygotowały tradycyjny barszcz wielkanocny oraz paschę.
8 porcji, czas przygotowania: 1,5 godz.
Anglicy do swoich puddingów wykorzystują głównie pieczywo tostowe, ale w tym wypadku lepiej nie przywiązywać się do oryginału i postawić na kreatywność.
W parafii Opatrzności Bożej w Stalowej Woli odbył się konkurs na „Najsmaczniejsze ciastko św. Kazimierza”.