Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukujesz w serwisie spotkania.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Sezon na dynie trwa! Można wybierać wśród różnych smaków, kolorów i kształtów. Jedne z nich są słodsze (np. odmiana hokkaido), inne mniej wyraziste (np. popularna u nas dynia polska).
Całą jesień w sklepach dostępna jest dynia. Różne jej smaki, kolory i kształty zachęcają do testowania nowych, ciekawych dań. Jednym z nich jest tarta na cieście drożdżowym.
Choć nastrój jeszcze świąteczny, za kilka dni rozpocznie się czas karnawałowych balów, imprez i spotkań towarzyskich.
To lekka przystawka wywodząca się z Włoch. W oryginalnej wersji carpaccio przygotowuje się z surowej, pokrojonej w bardzo cienkie plastry wołowiny lub cielęciny.
To jeden z najpopularniejszych przysmaków w Hiszpanii, jedzony najchętniej z rana na śniadanie jako słodka przekąska do kawy.
Kiedy jest nieco więcej czasu z rana, warto zjeść porządne śniadanie. To dobra baza na cały dzień.
Nie tylko dzieci czasem lubią zjeść frytki. Rzadko jednak mamy czas, aby zrobić je w domu od początku do końca, z prawdziwych ziemniaków.
Letnie sałatki mają tę wielką zaletę, że o tej porze roku możemy je przygotować z tego, co akurat mamy w lodówce lub przynieśliśmy z ogródka.
W wielu miejscach wypiekane w przydrożnych budach, nieodłącznie kojarzą się z wakacjami nad morzem – choć nie tylko tam można je kupić.
Są na naszych stołach bardzo lubianą przekąską lub dodatkiem do dań głównych.