Cieszą nie tylko smakiem. Pięknie udekorowane mogą stanowić aromatyczną ozdobę choinki bożonarodzeniowej.
Problem suszy w Polsce i na świecie to realne zagrożenie, a nie tylko sezonowy news. Nawet jeśli za oknem teraz widać deszcz, warto zacząć oszczędzać wodę w swoim domu.
Mleko jest ważnym składnikiem naszej diety niezależnie od wieku.
Orkisz, płaskurka, samopsza to stare odmiany zbóż, które wracają do jadłospisu. Czym różnią się od tradycyjnie stosowanej pszenicy?
Czym wzbogacić monotonny jadłospis? Dobrym pomysłem jest wprowadzenie większej ilości roślin strączkowych, orzechów, zbóż i nasion.
Przyprawy są nieodłącznym elementem kuchni na całym świecie. Do czego je wykorzystywać i jak przechowywać?
Nazywane jest zielonym złotem, w Meksyku bywa używane zamiast masła.
Kojarzy się głównie z napojem popijanym z większym lub mniejszym smakiem do obiadu.
Brakuje właściwego nadzoru produktów żywnościowych, które zawierają szereg substancji dodawanych do jedzenia. Ich wzajemne oddziaływanie i dublowanie się to tylko kilka z wymienionych przez NIK zagrożeń dla zdrowia konsumentów.
Czas przygotowania: 45 minut + czas schładzania w lodówce. Ilość: średniej wielkości tortownica.