Obiad dla zabieganych.
Aromatyczny sos chutney to egzotyczny dodatek do mięs, drobiu, serów, ryżu, kaszy i smakołyków z rusztu. Chociaż pochodzi z Indii, wszystkie potrzebne składniki bez trudu znajdziesz w swojej kuchni.
Jest daniem kojarzonym głównie z tradycyjną kuchnią węgierską.
Warto poświęcić czas na ich przygotowanie, bo smakiem wygrywają z gotowymi produktami.
Meksyk wyprzedził Stany Zjednoczone pod względem wskaźnika otyłości mieszkańców - stwierdza opublikowany w środę raport ONZ-towskiej Organizacji ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO).
Wśród wielu sosów, dipów i innych dodatków do dań z grilla jednym z najbardziej lubianych i popularnych jest musztarda.
Smak i zapach tej aromatycznej mieszanki komponujemy sami – wszystko zależy od ziół, jakie wybierzemy.
Ten przysmak z mielonego mięsa możemy przygotować na spotkanie przy grillu.
Słoneczna pogoda w maju sprzyja spędzaniu czasu na świeżym powietrzu. To dobry moment na rozpoczęcie sezonu grillowego.
Popularne u nas kiszenie ogórków czy kapusty dalej jest na czasie. Dobrze sprawdza się w czasie jesiennych i zimowych zawieruch, kiedy nasz organizm domaga się witaminy C.