Przyszli właściciele gastronomii snują w marzeniach idealną wizję biznesu.
Ponad 45 proc. badanych uważa, że rząd powinien najszybciej otworzyć gastronomię serwującą dania i napoje na zewnątrz - pisze wtorkowa Rzeczpospolita, cytując sondaż jaki na jej zlecenie wykonał IBRiS.
Szefowie pierwszej polskiej restauracji we współczesnych Chinach po czterech miesiącach działalności lokalu wiedzą już, które dania polskiej kuchni najbardziej smakują Chińczykom. Największą popularnością cieszą się polskie pierogi, żurek, desery i alkohole.
Jakub Walczak i Tomasz Zdrenka z Platinium Palace z Poznania zwyciężyli w kulinarnym Pucharze Polski - poinformowała PAP ambasadorka konkursu Joanna Ochniak. W środę w Poznaniu w ramach Międzynarodowych Targów Gastronomii Polagra Gastro odbył się finał tego konkursu.
Uczniowie w USA nadal będą jedli pizzę w szkołach - administracji prezydenta Obamy nie udała się próba wyeliminowanie tego dania ze stołówkowego menu. Dietetycy alarmują, że najmłodsi Amerykanie jedzą zbyt kaloryczne posiłki, co prowadzi do nadwagi i otyłości.
Kraków został wybrany na Europejską Stolicę Kultury Gastronomicznej 2019. Tytuł przyznała po raz pierwszy Europejska Akademia Gastronomiczna.
Stawy, łąki, las, restauracja z doskonałymi daniami rybnymi i spokój od miejskiego zgiełku. To wszystko oferuje Przystanek Stawy, czyli gospodarstwo rybackie w Grębowie.
Od dziś do środka można swobodnie wejść zarówno w centrum Zabrza, jak i w okolicach szybu „Carnall" przy ulicy Wolności. Jest to możliwe dzięki transportowej pochylni, którą od prawie roku drążyli górnicy z przedsiębiorstwa Górbud Mikołów oraz bytomskiego Przedsiębiorstwa Robót Górniczych.
Przeciąganie liny, rzut kamieniem, wypychanie z koła oraz gry planszowe, a do tego wszystkiego piwo... tak odprężali się wikingowie kiedy nie podbijali świata.
Klubowa tradycja mówi: piłkarze założyli czarne koszule na znak pamięci o nieobecnej na mapie ojczyźnie - permanentna żałoba.