Są pracochłonne, więc zazwyczaj robi się je tylko raz do roku.
Czasem warto wracać do starych smaków przypominających dzieciństwo.
Pyszny, a do tego pełny beta karotenu, który ma działanie antyoksydacyjne.
W wielu miejscach wypiekane w przydrożnych budach, nieodłącznie kojarzą się z wakacjami nad morzem – choć nie tylko tam można je kupić.
Słodkie, kruche ciasteczka posypane cukrem pudrem znane są także jako chrust.
Śląski kołocz, otrzymując certyfikat Chronionego Oznaczenia Geograficznego, został uznany przez Unię Europejską za produkt regionalny.
W czasie kolejnych spotkań dzieci będą poznawały historię chleba.
Grillowane polędwiczki po florencku zwyciężyły podczas 3. Festiwalu Opolskich Smaków. Odwiedzający imprezę zorganizowaną na opolskim Rynku skosztowali w miniony weekend "startujących" w konkursie i wyłonili spośród nich zwycięzcę.
Piernik dojrzewający