Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie spotkania.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Gdy przeglądałam kanały kulinarne w internecie, urzekł mnie jeden filmik prosto z Włoch. Dwie kobiety – matka i córka (a może sąsiadki?) przyrządzają nieśpiesznie spaghetti.
Jednym z warzyw kojarzonych z jesienią jest dynia. Jej niezbyt intensywny, dość neutralny smak pozwala przygotowywać z niej potrawy słodkie i wytrawne.
Ten przysmak z mielonego mięsa możemy przygotować na spotkanie przy grillu.
Owinięte w liść kapusty z farszem ryżowo-mięsnym w sosie pomidorowym są daniem w kuchni polskiej bardzo lubianym. Ale gołąbki w różnych odmianach są popularne także w innych krajach.
Czy z tak pospolitych warzyw jak kalafior i ziemniaki można przyrządzić danie wykwintne, egzotyczne w smaku, zapachu i wyglądzie?
Jest daniem kojarzonym głównie z tradycyjną kuchnią węgierską.
Potrawa idealna na wegetariański obiad lub ciepłą kolację.
Od kilku lat kasze przeżywają w Polsce renesans. Zasłużenie, bo mają sporo korzystnych dla zdrowia właściwości.
Obiad dla zabieganych.