Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukujesz w serwisie spotkania.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Aromatyczny sos chutney to egzotyczny dodatek do mięs, drobiu, serów, ryżu, kaszy i smakołyków z rusztu. Chociaż pochodzi z Indii, wszystkie potrzebne składniki bez trudu znajdziesz w swojej kuchni.
Sezon na wekowanie trwa! Dobrym sposobem przechowywania owoców i warzyw w słoikach są marynaty w zalewie octowej.
Dynia to roczna roślina, która została przywieziona do nas z Ameryki. Jej długie, czepliwe pędy osiągają czasem nawet 10 metrów długości. Kwiaty można zrywać, faszerować i smażyć w cieście na głębokim oleju.
Ciasto ze śliwkami należy do moich ulubionych. Kiedy trzeba na szybko upiec coś dobrego, zawsze sięgam po ten przepis.
Obiad dla zabieganych.
Owsiane ciasteczka.
Pyszna dawka zdrowej energii.
Od kilku lat kasze przeżywają w Polsce renesans. Zasłużenie, bo mają sporo korzystnych dla zdrowia właściwości.
Nazywane jest zielonym złotem, w Meksyku bywa używane zamiast masła.
Potrawa idealna na wegetariański obiad lub ciepłą kolację.